W dniu 08.05.2019 odbyły się wykłady na temat zdrowej żywności prowadzone przez panią Liliannę Zielińską - specjalistkę w tej dziedzinie. Seniorzy mieli okazję dowiedzieć się ciekwostek na temat żywności i właściowości poszczególnych produktów, które mogą wpływać w sposób negatywny szczególnie na osoby chorujące m.in. na cukrzycę. Oprócz części teoretycznej Seniorzy wspólnie z prowadzącą przygotowywali deser składający się z dwóch produktów - mango i mleczka kokosowego.
Wykład na temat zdrowej żywności
- Pobierz artykuł w formie pliku Pdf
- Drukuj treść tego artykułu
- Powrót do poprzedniej strony
- Kontakt na stronie Kontakt
![W kuchni Klubu Seniora, uczestniczka kroi owoce, przygotowując je do zajęć o zdrowej żywności. Na stole widzimy nóż, deski do krojenia oraz miskę.](/uploads/pub/strony/strona_3373/zajawki/normal_71e3ff791ec31235497b9549414c7a7121f508c0.jpg)